14 Aralık 2021

İlçemizde 1980 yılında Karamürsel Sağlık Merkezi olarak hizmete başlayan kurumumuz 1984 yılında Karamürsel Devlet Hastanesi olarak hizmete devam etmiştir. ‘’5283 Sayılı Bazı Kamu Kurum Ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Birimlerinin Sağlık Bakanlığına Devredilmesine Dair Kanun‘’ çerçevesinde Bakanlık Makamının 23 Haziran 2005 tarih ve 5069 sayılı oluru ile Kayacık Devlet Hastanesi ile birleştirilerek Karamürsel Devlet Hastanesine dönüştürülmüştür. Başlangıçta üç ayrı binada hizmet veren hastanemiz, 16 Ocak 2006' da yeni binasına taşınmış 19 Kasım 2006' da resmi açılışı yapılmıştır.

Eylül 2006 dan itibaren, hastalarımıza  Hekim Seçme Hakkı sağlanmıştır. Doğum hizmeti veren hastanelerden; gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastanelere verilen  ‘Bebek Dostu Hastane’ ünvanı 2007 yılında alınmıştır.