Hastanemize Bilirubin Ölçüm Cihazı Bağışı...
04 Ocak 2023

Hastanemize Bilirubin Ölçüm Cihazı Bağışı

Yenidoğan sarılığı,

kırmızı kan hücrelerinin parçalanması sonucu açığa çıkan bilirübin isimli maddenin yeterli düzeyde vücuttan uzaklaştırılamayarak kanda birikmesi sonucu, göz küresi ve ciltte sarı rengine doğru değişimle karakterize bir klinik belirtidir. Bilirubinin göz ve ciltte birikmesinin yanında başta beyin dokusu olmak üzere, diğer iç organlarda da birikmesi sonucu ciddi sağlık problemleri gelişebilir. Bunun yanında bilirubinin kanda birikmesine yol açan sağlık sorunlarına bağlı yaşamı tehdit edebilecek klinik tablolar ortaya çıkabilir. Bu nedenle sarılık gelişmesi halinde altta yatan sağlık sorunun doğru ve erken dönemde teşhis edilmesi önemlidir.

Bilurubin takibi yapılması gereken yenidoğan bebeklerde tüpe kan alarak laboratuvarda analiz edilmesi süreci yerine, cilt üzerinden acısız, zahmetsiz, hızlı sonuç almayı sağlayan Bilirubin Ölçüm Cihazı Karamürsel'li iş insanı Sayın Ünal SOYSAL tarafından hastanemize hediye edilmiştir.
Hastanemize bu cihazı kazandıran SOYSAL'a Karamürsel halkı ve hastalarımız adına şükranlarımızı sunarız.

Karamürsel Devlet Hastanesi Yönetimi